Leivoin avomiehelle töihin viemisiksi dallaspullia. Pohjana perus pullataikina, joka on kaulittu ja täytteeksi laitettu vaniljakreemiä (vaniljakreemijauheesta). Päälle vielä laitettu n. 1 rkl vaniljakreemiä/pulla.

 



Siinä samalla tein sitten meille rommipalloja, ne on niin ihanan helppoja tehdä ja hyviä!

 

Tässä vielä noiden rommipallojen ohje. Oon sen joskus jostain lehdestä kirjottanu itelleni ylös, mutten enää muista mistä...

ROMMIPALLOT:

200g kääretottulevy tai sokerikakkupohjaa
120g taloussuklaata paloina
100g voita tai leivontamargariinia
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 hilloa tai marmeladia (siemenetöntä, esim. vadelmamarmeladi)
1 dl tomusokeria
1-2 rkl rommia (tai 1 tl rommiaromia)

suklaaströsseleitä koristeluun

Sulata suklaa ja voi mikrossa alimmalla mahdollisella lämmöllä aina 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita aina lämmityskertojen välissä. Jatka kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet tasaiseksi. Hienonna kääretorttu levy TAI sokerikakkupohja pieniksi murusiksi (esim. monitoimikoneessa). Lisää suklaa ja voi. Sekoita. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja rommi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Leivo taikina tangoksi ja jaa n. 30 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat palloiksi. Kaada suklaaströsselit pieneen kippoon ja kierittele taikinapalloja siellä kunnes ne ovat kauttaaltaan strösselin peitossa. (Huom, strösseliä meni mulla todella paljon.. semmonen iso purkki kokonaan)

 

Ja tässä vielä kääretorttulevyn ohje. Tästä tulee just sopivan kokonen levy rommipaloihin.

KÄÄRETORTTULEVY:

2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja paista 225 asteessa pellillä uunin keskitasolla n. 5 min.