Tein illanistujaisiin kananmunattomia muffinseja.

 

KANANMUNATTOMAT SUKLAAMUFFINSIT (n. 20 kpl normaalikokoisia muffinseja tai n. 40 kpl minimuffinseja)

 

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

0,5 tl suolaa

1,5 tl vaniljasokeria

1,5 tl leivinjauhetta

3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

0,5 dl ruokaöljyä

3 dl maitoa

2 banaania

100g suklaata pieneksi rouhittuna (esim. 50g valkosuklaata ja 50g tummaa suklaata)

Koristeluun: tummaa ja valkosuklaata, nonparelleja tai strösseliä

 

Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, suola, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita huolellisesti. Lisää ruokaöljy ja maito, sekoita. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi veitsellä, lisää taikinaan ja sekoita. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille. Lusikoi taikina vuokiin niin että paperivuoat ovat melkein täynnä. Paistoaika 175 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 min (minimuffinseja 10-15 min.)

 

Sulata kuorrutuksen suklaat: pilko suklaat astioihin, valkosuklaa toiseen ja tumma suklaa toiseen.

Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa: 30 sekuntia kerrallaan pienimmällä mahdollisella teholla. Sekoita aina kuumennusten välissä huolellisesti.

Pursota sula suklaa (tai tomusokerikuorrute) muffineiden päälle. Koristele esim. nonparelleilla ja strösseleillä.

 

4

 

4d