Päätin tehdä ruuaksi jauhelihapiirakkaa jääkaapista löytyneistä jämistä, kun en jaksanu lähteä ruokakauppaan

Meillä ei ollu edes leivontamargariinia kaapissa, joten kokeilin tehdä pohjan flora kevyt culinesseen, onnistuihan sekin. Täytteenä jauhelihaa, soijarouhetta (jauhelihan jatkeeksi..), muutama jääkaapista löytynyt nahistunut minitomaatti ja raastettua mozzarellaa. Maitokin oli loppu, joten munamaidon sijasta päällä on ruokakermaa, vettä ja kananmunaa.

Tässä vielä kuva ennen munamaidon laittamista ja paistoa:

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 dl Flora kevyt Culinessea (varmasti muukin juokseva margariini käy)

0,5 dl vettä

2 tl suolaa

 

Nypin vaan ainekset yhteen ja levitin pohjan päälle.  Esipaistoin pohjan vielä varmuuden vuoksi ennen täyttöä 200 asteessa 5-6 min.

Sitten vaan täytteet ja munamaito (3 dl maitoa ja 2 kananmunaa) päälle ja 200 asteiseen uuniin vielä n. 30-40 minuutiksi. Mulla tosiaan munamaidon sijaan oli 2 dl 4% ruokakermaa ja 1 dl vettä + ne 2 kananmunaa. Maustoin munamaidon vielä grillimausteella, oreganolla, paprikajauheella ja chilillä.