En ole kauheasti ehtinyt viimeaikoina leipoa. Tässä kuitenkin pari leipomusta:

Kanapizzaa (täytteenä kanaa, sipulia, herkkusieniä, paprikaa ja juustoa)

Pizzapohjan teen aina samalla reseptillä:

2,5 dl lämmintä (yli 42 astetta) vettä

1 kasvisliemikuutio

1pss. kuivahiivaa

vehnäjauhoja (en ole ottanut tarkkaa määrää ylös)

n. 2 rkl öljyä

Veden otan yleensä suoraan sopivan lämpöisenä kraanasta. Liuotan hiivan veteen ja murennan kasvisliemikuution joukkoon. Vehnäjauhoja lisään vähitellen ja vaivaan taikinaa pitkään samalla jauhoja lisäten. Vaivauksen loppuvaiheessa (kun taikina on jo suht jämäkkää ja kimmoisaa) lisään öljyn ja vaivaan lisää. Sitten kulhossa puoleksi tunniksi kohoamaan. Itse laitan liinalla peitetyn taikinakulhon kuumalla vedellä täytettyyn lavuaariin, äidiltä opittu kikka, toimii hyvin.

Kun taikina on kohonnut, vaivaan sitä vielä hetken ja levitän leivinpaperoidulle uunipellille. Sitten täytteet päälle ja 225-asteiseen uuniin keskitasolle (meillä tasoja on 4, laitan itse pizzan toiseksi alimmalle tasolle). n. 15-20 minuutiksi.

Tässä jälleen kerran minimuffinseja. Ohjeen laitoinkin jo aiemmin. Nämä ovat Riikasta ostettuihin minimuffinsivuokiin tehty, eli ovat vielä pienempiä kuin minimuffinsit yleensä. Tykkäsin noista vuoista kovasti, muffinsit lähtivät niistä hyvin irti. Taikinaan laitoin tällä kertaa maidon sijaan vaniljakreemiä (vaniljakreemijauheesta tehtynä). Tuli ihanan rapeita muffinseja ja tuntui, että kohosivatkin tavallista paremmin. kannattaa siis ainakin kokeilla.