Kokeilin tänään vaahtokarkkilevitepurkin (Marshmallow Fluff) kyljessä olevaa "Never Fail Fudge":n ohjetta. Onnistui yllättävänkin hyvin vaikka vähän jännitti että olinko laskenut ainekset oikein.

Tässä vielä resepti, johon olen laskenut desilitrat kuppien viereen. Resepti on siis vapaasti suomennettu (ja omilla kommenteila höystetty) versio marshmallow fluff-purkin reseptistä:

Never Fail Fudge

2,5 kuppia ( 5,9dl) sokeria ---> käytin ihan perus taloussokeria

1/4 kuppia (n. 60g) voita tai margariinia ---> käytin leivontamargariinia

1 PIENI purkki (5 oz) kondensoitua maitoa ---> HUOM! sokeroimatonta!!!! Ja pieni purkki tarkoittaa semmoista vajaa 200g olevaa purkkia. Itse käytin tähän Barcelonasta tuliaisena saamani 170g purkin.

1 purkki Marshmallow Fluffia ---> tähän taas käytin Riikasta ostetun purkin, sopivasti monia fudgen aineksia löytyi jo valmiiksi kaapista

3/4 tl suolaa

---------------------------------------

3/4 tl vaniljasokeria

12 oz (n. 340g) suklaata paloina ---> itse laitoin vain 200g, mutta tummaa suklaata

Sekoita sokeri, voi/margariini, kondensoitu maito ja vaahtokarkkilevite sekä suola keskenään kattilassa miedolla lämmöllä. Anna kiehahtaa keskilämmöllä (älä erehdy luulemaan seoksesta heti alkuun nousevia ilmakuplia kiehumiseksi). Ohjeen mukaan seoksen annetaan kiehua noin 5 min. samalla sekoittaen. Itselläni tähän meni kuitenkin huomattavasti pitempi aika, ehkä noin 45 minuuttia! Seos on valmista kun jääkylmään vesilasilliseen tiputettu tippa seosta on muotoiltavissa sormissa palloksi (ns. soft ball -koe)

Ota seos pois levyltä ja sekoita suklaa sekä vaniljasokeri joukkoon kunnes ne ovat sulaneet seokseen. (itse sulatin ensin suklaan mikrossa ja lisäsinsitten vasta seokseen. Kieltämättä oli haastavaa sekoitella toisella kädellä kattilaa ja koittaa toisella kädellä sulatella suklaata mikrossa.....)

Kaada seos nopeasti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. (9x9 inch, eli noin 22 x 22 cm). Tässä vaiheessa sai todella olla nopea, sillä seos alkoi samantien jähmettyä liedeltä pois otettaessa.

Jäähdytä viileässä. Kun seos on kunnolla jähmettynyt, leikkaa fudge palasiksi terävällä veitsellä. Jäähdytys oli myös nopeaa. noin tunti pakkasessa riitti, kun sain jo fudgen leikattua siisteiksi palasiksi.

Valmiit fudget ovat kyllä todella makeita. En pystynyt syömään kuin 1-2 kerrallaan. Toisaalta ihan hyvä näin, kerrankin joku herkku säilyy meillä paria päivää pidempään.

Ensi kerralla voisin kokeilla vähentää sokerin määrää tuosta 5,9 desilitrasta. Se kuulosti jo reseptiä lukiessa suurelta, varsinkin kun marshmallow fluffkin on itsessään jo makeaa. En kuitenkaan uskaltanut vähentää sokerin määrää, vaan päätin noudattaa purkin ohjetta, että varmasti onnistuisivat.