Tässä sitten kakku, johon edellä esitellyt banaani- ja banaanisuklaatäyte tulivat. Tätä kakkua oli kiva tehdä, heti kun ystäväni pyysi että tekisin hänelle synttärikakun, tiesin että siihen tulisi lehmäteema. Ystäväni on nimittäin hulluna lehmiin ja lehmäkuvioon

Kakkupohja on tosiaan munaton, tässä ohje siihen:

Kananmunaton kakkupohja:

4,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

(3 rkl kaakaojauhetta, ei pakollinen)

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

0,5 dl öljyä/margariinisulaa

2 dl maitoa (rasvaton)

1/2 banaani muussattuna

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, (kaakaojauhe), leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa keskenään. Lisää öljy, maito ja banaanisose, sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (itse käytin 24 cm irtopohjavuokaa). paista uunin alatasolla 200 asteessa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Kakkupohjasta tuli "tahmaisempi" kuin normaalikakkupohjasta, ja jotenkin kiinteämmän oloinen. Vuoka kannattaa öljytä kunnolla, tai laittaa pohjalle vaikka vuoan pohjan kokoinen leivinpaperinpala, jotta kakku irtoaa vuoasta. Jouduin itse jonkin aikaa irrottelemaan kakkua vuoasta, ennenkuin se lähti irti, mutta lopulta kun se irtosi, niin lähti onneksi nätisti, eikä mennyt murusiksi.

Päällystin kakun marsipaani-sokerimassaseoksella, laikut ja vaaleanpunainen nauha myös marsipaania/sokerimassaa. Ikävä kyllä käyttämäni marsipaani ei ollut kovin hyvälaatuista, vaan jäi pinnalta rakeiseksi (näkyy kuvassakin). Noin ei ole muiden marsipaanien kanssa käynyt. Tässä kakussa käyttämäni marsipaani oli Riikasta ostettua, joten tuskin sitä täältä päin edes saa kaupoista. Dr Oetkerin tai Sallisen marsipaaneissa sen sijaan en ole huomannut minkäänlaista vikaa, vaan niistä jää ihan nätti pinta. Tuota Riikasta ostettua marsipaania olen kyllä käyttänyt koristeissa aiemmin sokerimassan ohella (ehkä n. 1/3 marsipaania ja 2/3 sokerimassaa) jolloin on toiminut ihan hyvin.

Kakun päällä oleva lehmäkoriste on kokonaan sokerimassaa, samoin kuin vihreä alustakin (paitsi vaaleanpunaiset pallerot on ihan strösselipurkista).