Tein tässä muutama päivä sitten omena-rahkapiirakkaa kun sain jonkin verran omenoita, joille piti keksiä käyttöä.

Pohja on Kinuskikissan reseptillä tehty (lisään linkin, kunhan Kinuskikissan sivut ovat taas käytössä). Aika perus murotaikina siis, mutta lisänä kananmunaa. Muistaakseni reseptissä oli myös fariinisokeria, jonka jätin tästä pois. En itse tykkää kovin paksuista pohjista, joten minulla pohjataikinasta riitti tämän (26 cm) piirakan lisäksi myös pienempään (15 cm) piirakkaan.

Pohjan päälle laitoin vaniljakreemiä (jauheesta tehty),mikä osoittautui hyväksi ideaksi, ja ainakin omasta mielestäni sopi hyvin piirakkaan. Vaniljakreemin päälle ladoin omenasiivut ja siihen päälle laitoin rahkatäytteen. Täytteen kehitin sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään ja tällainen siitä tuli (tästä täytteestä riitti tämän piirakan lisäksi myös pienempään piirakkaan):

2 prk maitorahkaa

1 prk (2 dl) Flora Kuohua (se uusi tuote, mitä telkkarissakin mainostetaan)

1,5 dl sokeria

4 kananmunaa

kaikki ainekset sekoitetaan keskenään (Flora Kuohua ei siis vaahdoteta ensin!) ja kaadetaan tasaisesti omenoiden päälle.

Tästä kuvasta näkyy aika hyvin tuo täyteosio, eli vaniljakreemi pohjalla, siinä päällä omenasiivut ja päällimmäisenäreilu kerros rahkatäytettä.

Lisään tähän myös kuvan vanilja-vadelmapitkosta,jonka tein jo äitini viimeviikonloppuisille nimipäiville. Edelliseen postaukseen tämä unohtui laittaa:

Kyseessä on siis perus pullataikinaan tehty pitko. Kaulin ensin pullataikinan levyksi ja muotoilin levyn veitsellä tasaiseksi suorakulmioksi. Levin kummallekin sivulle n. 2 cm matkalle vadelmamarmeladia ja käärin kummankin sivun rullalle, vähän kuin korvapuusteja tehdessä. Näin myös pitkon "taikinaosuus" maistuu vadelmalle, eikä vain keskiosa.  Keskelle jätin uran täytettä varten. Uraan pursotin vaniljakreemiä ja vadelmamarmeladia. Paistetun ja jäähtyneen pitkon päälle pursotin vielä sokerikuorrutetta koristeeksi.