Tein äitini synttäreille sacherkakkua. Olimme äitini, siskoni ja mummoni kanssa Wienissä naisten reissussa kesäkuussa ja sieltä tarttui mukaan myös Sacherkakun resepti. Tässä oli hyvä tilaisuus testata sitä

 

Kuva on melko huono, koska en muistanut ottaa kameraa mukaan. Tämä on siis napattu kännykän kameralla...

Wieniläinen sacherkakku

130g voita

110 g tomusokeria

6 munankeltuaista

6 munanvalkuaista

130g suklaata

130g vehnäjauhoja

110g kidesokeria

150g aprikoosimarmeladia

sacherkuorrutetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä tomusokeri vaahdoksi. Sekoita munankeltuaiset vähitellen mukaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää taikinaan. Vatkaa munanvalkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi, lisää ne varovasti taikinaan. Sekoita jauhot varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Levitä taikinaa reunoja kohti jottei kakku kohoa liikaa keskeltä. Paista esilämmitetyssä, 180 –asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Anna kakun viilentyä jonkin aikaa, ota se pois vuoasta ja halkaise horisontaalisessa suunnassa. Sivele aprikoosimarmeladia ohuelti pintaan, liitä kakunpuolikkaat yhteen ja sivele aprikoosimarmeladia kakun pintaan kauttaaltaan. Kuorruta sacherkuorrutteella.

 

Resepti on suoraan käännetty Wienistä ostetusta kortista. Lisäsin sacherkuorrutteen päälle vielä suklaalastuja. Numerot ovat valkosuklaata.

Olin unohtanut 24 cm kakkuvuokani ystäväni luokse, joten jouduin tekemään kakun 28 cm kakkuvuokaan. Tästä seurauksena kakku jäi matalaksi. Lisäksi Wienistä ostettu sacher-kuorrutepurkki oli mitoitettu 24 cm kakkuun, joten sepääsi loppumaan kesken. Kuorrute jäi tämän vuoksi päältä röpelöiseksi. Eikä tässäkään vielä kaikki: kaiken lisäksi etukäteen muottiin valamani suklaanumerot katkesivat kakun päälle laitettaessa. Onneksi sain ne vielä pysymään koossa sen verran, että ne pystyi laittamaan vaakatasoon kakun päälle. Tämä siis oli kyllä varsinainen epäonnen kakku Maku oli kuitenkin hyvä, ja ajattelin käyttää sacherkakkupohjaa jatkossakin suklaakakkupohjana. Äiti oli kaikesta huolimatta onneksi kakkuun tyytyväinen.