Tämän kakun tein avomieheni ja siskoni nimipäiville, joita vietettiin meillä yhtäaikaa. Halusin tehdä vähän erilaisen juustokakun kuin yleensä, joten tässä kakussa on kaksi täytekerrosta ja suklaapohja. 24 cm kakkuvuokani jäi kaverini luokse, joten käytössä oli ainoastaan 28 cm kakkuvuoka. Ohje siis mitoitettu siihen.

Mango-vaniljajuustokakku

Pohja:

2 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Vaniljatäyte:

200 g vaniljatuorejuustoa

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 tl sitruunamehua

1,5 dl sokeria

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

 

Mangotäyte:

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 purkki (125 g) mangososetta

2 dl sokeria

5 liivatelehteä

0,5 dl appelsiinimehua tai muuta keltaista mehua

 

Mangososekuorrute:

1 dl appelsiini- tai muuta keltaista mehua

2 prk mangososetta (esim. Piltti)

4 liivatelehteä

 

Valmista ensin pohja: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat ainekset (vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe) keskenään.

Sekoita jauhoseos varovaisesti muna-sokerivaahdon joukkoon. Älä vatkaa, vaan sekoita ainoastaan sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet.

Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille tasaisesti. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 5-7 minuuttia.

Laita irtopohjavuoan pohjaosa valmiin kakkupohjalevyn päälle. Leikkaa kakkupohjasta veitsellä vuoan pohjan kokoinen ympyrä.

Leivinpaperoi vuoan pohja. Mielestäni helpoin tapa tähän on laittaa leivinpaperiarkki pohjalevyn päälle ja sitten sulkea vuoanreunukset normaaliin tapaan leivinpaperoiden pohjan ympärille.

Aseta kakkupohjasta leikattu ympyrä vuoan pohjalle.

Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.

Öljyä vuoan reunat huolellisesti ruokaöljyllä.

Valmista vaniljatäyte:

Kaada vaniljakastike kulhoon ja lisää 2 tl sitruunamehua vatkaamisen helpottamiseksi. Vatkaa vaahdoksi.

Kaada vaniljatuorejuusto sekä sokeri kulhoon ja sekoita sen verran, että tuorejuusto notkistuu ja ainekset sekoittuvat.

Sekoita vaniljakastikevaahto ja tuorejuusto-sokeriseos varovasti keskenään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan noin 5 minuutiksi.

Kuumenna 2 rkl sitruunamehua mikrossa kiehuvan kuumaksi.

Puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä.

Liuota liivatelehdet sitruunamehun joukkoon ja sekoita hyvin.

Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla voimakkaasti täytettä sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita lusikalla.

Voit lisäksi ravistella vuokaa varovasti niin että täyte levittyy tasaisesti. Laita hyytymään jääkaappiin ainakin parin tunnin ajaksi.

Mangotäyte:

Vispaa kerma vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto, mangosose ja sokeri keskenään.

Sekoita kermavaahto ja tuorejuusto-mangoseos varovasti keskenään.

Voit halutessasi värjätä täytteen tässä vaiheessa elintarvikevärillä (esim oranssi).

Laita liivatelehdet likoamaan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan noin 5 minuutin ajaksi. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa kiehuvan kuumaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne appelsiinimehuun. Sekoita hyvin. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen.

Kaada vuokaan vaniljatäytteen päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Valmista mangososekuorrute:

Kaada mangosose kulhoon. Voit lisätä hieman sokeria, jos pidät makeammasta mausta. Tässä vaiheessa voit myös värjätä soseen elintarvikevärillä, jos haluat.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa kiehuvan kuumaksi. Puristele liivatelehdet liiasta vedestä ja liuota appelsiinimehun joukkoon.

Lisää liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen.

Kaada sosekuorrute mangotäytteen päälle vuokaan.

Vaimenna kaatoa lusikalla niin että sosekuorrute levittyy tasaisemmin. Ravistele vuokaa kevyesti niin että pinnasta tulee tasaisen sileä.

Anna hyytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan.

Kun kakku on hyytynyt, irrota se varovasti vuoasta ja koristele mielesi mukaan. Parhaiten juustokakun koristeiksi sopivat mielestäni suklaakoristeet tai hedelmät. Sokerimassasta/marsipaanista tehdyt koristeet kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät ne ime kosteutta itseensä ja mene pilalle kakun päällä.