Tein heppahullun ystäväni synttäreille kakun, jossa teemana tietenkin hevonen. Kakun päällä on Ruotsista ostettu valmis marsipaanilevy (mansikan makuinen). Kirjaimet ja numerot on tehty muotilla valko- ja tummasta suklaasta.

Kakun päällä oleva hevonen on tehty sokerimassasta ja marsipaanista piparimuottia apuna käyttäen. Otin ruskeaksi värjätystä marsipaani-sokerimassaseoksesta piparimuotilla hevosen muotoisen hahmon. Lisäsin siihen hännän, satulan, kaviot, harjan, suitset, silmät ja vähän valkoista turpaan ja otsaan. Hevonen ja kirjaimet on kiinnitetty kakkuun sokerikuorrutteella, kun eivät olisi muuten pysyneet paikallaan.

Kakun toinen väli on täytetty mansikkamoussella ja toinen väli kokonaisilla mansikoilla sekä vaniljamoussella. Täytetystä kakusta en tajunnut napata kuvaa ennenkuin juhlapaikalla, joten kuvan laatu on sitten mitä on. Ehkä tästä kuitenkin saa vähän kuvaa siitä miltä kakku näytti sisältä.

Kuorrutin täytetyn kakun vielä sokerikreemillä (värjätty vaaleanpunaiseksi) ennen marsipaanilla päällystämistä. Tässä vielä helppo sokerikreemin ohje, jota käytin:

Sokerikreemi

125 g leivontamargariinia (suolatonta)

n. 4 dl tomusokeria

1 rkl maitoa

Lämmitä margariinia kevyellä lämmöllä mikrossa heti, jotta se notkistuu. Sekoita margariinia sen verran, että saat siitä tasaista. Tässä vaiheessa on myös helppo värjätä margariini, jos haluat kreemistä tietyn väristä.  Lisää tomusokeri pienissä erissä margariinin joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi maito tai vesi. Levitä tasaisesti kakun pinnalle, pieni kerros riittää. Jos kreemi pääsee välillä kovettumaan, lämmitä uudelleen mikrossa miedolla lämmöllä pehmeäksi. Varo kuitenkin lämmittämästä liikaa ettet saa aikaan voisulaa.

Laitoin kakkua kiertämään vielä marsipaaninauhan, jossa sydämiä.