Jauhelihapaketti uhkasi mennä vanhaksi ja päätin hyödyntää sen lihapasteijoihin
Otin näihin vinkkiä Ullan Elämä Makeaksi -blogista. Vihdoinkin ymmärsin miten "oikeat" (kaupasta saatavat) lihapasteijat muotoillaan! Näissä on täytteenä 400 g jauhelihaa, n. 3 dl keitettyä riisiä (lihaliemellä maustettua), ruohosipulia ja 1 kananmuna. Taikina on kaupan valmista voitaikinaa.
Koska täytettä jäi yli, päätin lisäksi tehdä jauhelihakierteitä:
Tein sämpylätaikinan ja kaulin sen suorakaiteen muotoon. Jatkoin lihapasteijatäytettä ketsupilla ja levitin täytteen taikinalevylle. Ripottelin vielä päälle juustoraastetta ja rullasin suht tiukaksi pötköksi. Paistoin 200 asteessa n. 15 min.
Kommentit