Tein äidilleni äitienpäivän kunnieksi kinuski-mansikkakakun. Koska syöjiä ei ollut kuin neljä, tein kakusta tavallista pienemmän, halkaisijaltaan 15 cm.

Kostutin kakkupohjan maidolla ja kakun väliin laitoin vaniljakreemiä, vaniljarahkaa, maustamatonta tuorejuustoa ja mansikoita. Päällä kinuski ( 1 dl kuohukermaa ja 1 dl fariinisokeria). Kermavaahto kakun reunoilla on myös kinuskilla maustettu. Koristeet kakun päällä ovat sokerimassaa.

Tässä vielä käyttämäni täytekakkupohjan ohje. Ohjeesta tulee yli tuon 15 cm kakkuvuoan vaatiman määrän taikinaa, lopun voi paistaa esim. pellillä ja tehdä kääretortun tai paistaa kakkuvuoassa ja pakastaa seuraavaa kertaa varten.

Täytekakkupohja

4 kananmunaa

1 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

0,75 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahdon joukkoon. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 15-20 min. Älä avaa luukkua välillä, ettei kakku lässähdä.

Voidaan paistaa myös kääretorttupohjana, jolloin taikina paistetaan pellille levitettynä, leivinpaperin päällä 225 asteessa uunin keskitasolla n. 5 min.

Jos haluat tehdä 24 cm vuokaan sopivan kakkupohjan, tee kaksinkertainen annos taikinaa ja paista vuoassa uunin alatasolla 175 asteessa n. 30 min..