Lähikaupasta olivat mantelimassalla täytetyt laskiaispullat loppuneet, joten "jouduin" leivontahommiin. Omasta mielestäni nimittäin laskiaispullassa täytyy ehdottomasti olla mantelimassaa, ja reilusti  Nämä siis tehty laskiaistiistaina, päivitys vaan taasen vähän myöhässä...

Näissä pullissa oli täytteenä jättikerros mantelimassaa, minkä lisäksi vielä mansikkahilloa. Kermavaahdon sijaan käytin vaahdotettua vaniljakastiketta, jotta olisivat edes vähän kevyempiä. Myös mansikkahillo oli kevytversiota. Mielestäni maku vain paranee kevythilloa käytettäessä, kun se ei ole niin makeaa. Vaniljakastiketta käytettäessä pursotusjälki vain jäi rumemmaksi, kuin vispikermalla. Normaalisti sekoittaisin vaniljakastikevaahdon joukkoon tuorejuustoa sekä vaniljakreemijauhetta, jolloin vaahdosta tulisi helpommin pursotettavaa. Näissä on kuitenkin pelkkää vaniljakastikevaahtoa. Ajattelin, että kun tulevat vain kotiväen syötäviksi, niin ei pursotuksilla ole niin väliä.

Lisäsin pullataikinaan hieman sahramia, se antaa kivasti lisämakua. Pienestä pullataikinasta tuli kaiken kaikkiaan yhdeksän pullaa, mutta neljä niistä onnistuttiin avomiehen kanssa tuhoamaan jo ennen täyttöä...  (täytin pullat vasta seuraavana päivänä).

Valmiitakin pullia tuli syötyä kaksin kappalein, hyviä olivat! Avomiehelle jäi seuraavaksi aamuksikin vielä yksi pulla päivää piristämään, joten aika sopiva määrä näitä tuli loppujen lopuksi.