Pääsiäisen kunniaksi ja koska meille on tulossa tänään ystäviä kyläilemään päätin leipoa pullapohjaisen rahkapiirakan.

Piirakka on tehty ihan perinteisellä ohjeella, ei mitään suurta kikkailua. Laitan ohjeen kuitenkin tähän 

 

Rahkapiirakka (pellillinen)

Pohja (pullataikina)

5 dl kevytmaitoa

1 munankeltuainen

2 dl sokeria

1 tl suolaa

2 pussia kuivahiivaa

n. 14-15 dl vehnäjauhoja

1,5 dl rypsiöljyä

Sekoita 42 asteiseen maitoon huolellisesti kuivahiiva niin että kaikki liukenee. Lisää munankeltuainen, sokeri ja suolaa. Sekoita jauhot joukkoon aluksi vispaten ja myöhemmin vaivaten. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota puolisen tuntia esim. 50 asteisessa uunissa tai kuumassa vesihauteessa liinan alla.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kauli noin 2/3 taikinasta uuninpellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Kannattaa nostaa taikinaa vähän reunoillekin, että täyte pysyisi paremmin pohjan päällä. Anna kohota pellillä täytteen sekoittamisen ajan.

Täyte:

500 g maitorahkaa

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl kuohukermaa

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kannattaa lisätä nestettä maitorahkan vähitellen ja sekoittaa samalla, silloin ainekset sekoittuvat helpommin yhteen. Kaada täyte pellille pohjan päälle.

Pyorittele lopusta pullataikinasta kapeita pötkylöitä täytteen päälle niin että niistä muodostuu ristikko. Voit voidella pötkylät kananmuna-maitoseoksella jos haluat ristikosta kiiltävämmän ja hieman tummemman. Jos pullataikinaa jää yli, voit tehdä lopusta esim pikkupullia (itselläni jäi sen verran että siitä tuli vielä piirakan lisäksi 12 pullaa). Paista piirakkaa 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Rahkapiirakka on erittäin helppo ja pääsiäiseen mielestäni ehdottomasti kuuluva herkku. Piirakan lisäksi laitamme tarjolle myös pieniä pääsiäismunia, koska toki nekin kuuluvat pääsiäiseen. 

Tämän postauksen myötä toivotan kaikille lukijoille iloista pääsiäistä!