Sain kunnian leipoa jotakin makeaa hyvän ystäväni 30v. juhliin. Helteistä johtuen päädyin juustokakkuun ja rommi-suklaamuffinseihin.

Juustokakussa on pohjana Wienistä ostamani vohvelipohja. Sitä tosin oli hieman hankala leikata. Päällä marsipaanista tehty lilja, kirjaimet ja numerot on otettu muoteilla lakumatosta. Täytteessä on mukava yksi purkki piltti kuningatarsosetta.

Tässä vielä kakun täytteen ohje:

 

Kuningatarjuustokakku

200g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1,5 dl sokeria

1 prk piltti kuningatarsosetta

5 liivatelehteä

Voitele irtopohjavuoka kauttaaltaan (esim. vuokaspray on kätevä tässä). Sekoita tuorejuusto, kuningatarsose ja sokeri keskenään. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä vaahto tuorejuustoseokseen varovasti sekoittaen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl vettä (tai mehua) kiehuvaksi (esim. mikrossa). Puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja tiputa ne kuumennettuun veteen, sekoittele kunnes liivatelehdet ovat liuenneet täysin nesteeseen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

 

Nämä muffinsit tein minimuffinsivuokiin. Pursotus on valkosuklaata, joka helteistä huolimatta kesti hyvin puolen tunnin automatkan sulamatta tai sotkeentumatta.

 

Rommisuklaamuffinsit (20 kpl minimuffinseja)

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

100g tummaa suklaata

0,5 dl rommia

1 dl maitoa

1 kananmuna

0,5 dl margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Rousi suklaa pieniksi muruiksi terävällä veitsellä ja lisää suklaa kuivien aineiden joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Kaada muffinsivuokiin. Paista 200 uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Unohdin ostaa leivontamargariinia, joten jouduin korvaamaan sen vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Se toimi kuitenkin yllättävän hyvin ja muffinsit irtosivat vielä vuoistakin. Käytin siis saman määrän, eli 0,5 dl vaniljakastiketta (ilman vaahdottamista) tuon rasvan sijaan. On kokeilemisen arvoinen juttu, olen ennenkin korvannut sillä rasvan muffinseissa. Kaiken lisäksi se on vielä terveellisempääkin.