Ystäväni toivoi synttärikakkuunsa täytteiksi banaania ja suklaata, joten pääsin kokeilemaan minulle uusia kakun täytteitä. Lisähaastetta täytteiden kehittelyyn toi se, että ystäväni ei sairautensa vuoksi voi syödä mm. kermaa tai mitään kovin rasvaista (eikä myöskään kananmunaa). Koko kakku on siis kananmunaton, kermaton ja vähärasvainen. Olin varannut täytteen aineksia tuplamäärän, mutta ensimmäistä (banaanitäyte) täytettä sekoitellessani huomasin, että sitä tulee aivan liian paljon yhteen väliin. Niinpä jaoin täytteen kahtia ja tein toisesta suklaatäytteen. Täytteet on mitoitettu 24 cm kakkuvuokaan. Sopii muuten erittäin hyvin yhteen tuo banaani ja suklaa, suosittelen, tuosta banaani-suklaatäytteestä tuli lempparitäytteeni kertaheitolla

Tällaiset täytteet sain siis aikaiseksi:

 

Banaanitäyte:

1/2 prk Flora vanillaa (1,25 dl)

1/2 prk banaanirahkaa (tällaista löysin lähi-Alepasta, merkki oli Rainbow) (100g)

1 iso banaani muussattuna

2 liivatelehteä

2 tl vaniljasokeria

Flora vanilla vaahdotetaan, lisätään banaanirahka, soseutettu banaani ja vaniljasokeri. Sekoitetaan. Liivatteet laitetaan kylmäänveteen likoamaan n. 5 minuutiksi, jonka jälkeen puristellaan ylimääräinen vesi pois. Pari ruokalusikallista vettä kiehautetaan (esim. mikrossa) ja liivatelehdet liuotetaan veteen ja sekoitetaan hyvin. Liivateseos kaadetaan ohuena nauhana banaanivaahdon joukkoon samalla reippaasti sekoittaen (siis vaahtoa sekoitetaan, ei liivatetta, vaikka tuskin siitäkään haittaa olisi ). Tämän jälkeen täyte kaadetaan kostutetun kakkupohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään. Itse huomasin, että täyte oli riittävän hyytynyt jo noin 20 minuutin kuluttua jääkaappiin laittamisesta.

 

Banaani-suklaatäyte:

1/2 prk (125g) Flora Vanillaa

1/2 prk (100g) banaanirahkaa

1 iso banaani muussattuna

100g tummaa suklaata

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl tomusokeria

 

Flora vanilla vaahdotetaan, lisätään rahka ja banaani, kaakaojauhe sekä tomusokeri. Suklaa sulatetaan (esim. mikrossa) ja valutetaan vähitellen banaanivaahdon joukkoon samalla vaahtoa reippaasti sekoittaen. Tämä täyte ei mielestäni vaadi liivatetta, koska tästä tuli tarpeeksi paksua ja muotonsa pitävää jo muutenkin.

Itse kakusta, johon nämä täytteet tulivat, tulee postausta vähän myöhemmin. kakku tarjoillaan vasta tänäiltana, joten en halua yllätyksen paljastuvan.