Leivoin avomiehen töihin tiikerikakkua, jossa mukana suklaata ja hiukan rommiakin. En jaksanut tehdä perus torvikakkuvuokaan, vaan tein kaksi pienempää kakkua. Toisen sydämenmuotoisen ja toisen auringonkukan muotoisen. Kuorrutin jäähtyneet kakut vielä suklaalla ja lisäsin sydän-kakkuun päälle hasselpähkinärouhetta:

 

 

 

Tiikerikakku:

200 g voita tai leivontamargariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

3 rkl maitoa

50 g tummaa suklaata

50 g valkosuklaata

1 rkl rommia

Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan. Lisää rommi. Sekoita hyvin.

Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja maito sekä sulatettu tumma suklaa. Sekoita toiseen osaan sulatettu valkoinen suklaa. Sekoita hyvin.

Voitele kakkuvuoka (voit myös korppujauhottaa voitelun lisäksi niin halutessasi). Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada sitten puolet tummasta taikinasta päälle. Kaada loput vaaleasta taikinasta ja sen jälkeen vielä loput tummasta taikinasta vuokaan. Jos haluat enemmän kuvioita kakkuun, voit vetää esim. coktail-tikkua vuoan ympäri, niin taikinat sekoittuvat entisestään. Paista 170-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Pahoittelen huonolaatuisia kuvia, kamera on jossain vielä muuton jäljiltä ja kuvat on sen vuoksi otettu ei niin laadukkaalla kamerakännykällä...