Edellisessä postauksessa esitelty Totoro -koriste tuli ison mansikkakakun päälle, jonka tein ystäväni valmistujaisjuhliin.

 

Kakun päällinen on marsipaania, pursotukset kerma-tuorejuusto-vaniljakreemiseosta. Koriste ja kukat sokerimassaa, kirjaimet suklaata.

Kakun alemmassa kerroksessa on täytteenä kokonaisia mansikoita sekä vaniljamoussea. Ylemmässä välissä on mansikkasurvosta ja tuorejuusto-kermavaahtoseosta keskenään sekoitettuna (=mansikkamousse).

Tässä vielä kuva kakusta ilman koristeita:

Koristellusta kakusta en saanut kuvaa kuin vasta juhlapaikalla, jossa en kehdannut alkaa ottamaan kymmeniä kuvia kakusta. Kuvissa näkyy hassusti myös muiden tarjoilujen nimikyltit

Koska vieraita oli tulossa valmistujaisiin 80, tein tämän kakun lisäksi vielä toisen, pienemmän kakun:

Tässä kakussa oli samat täytteet ja päälliset kuin Totoro kakussakin. Marsipaanin pääällä olevat koristelut suklaata, paitsi kukat sokerimassaa.

Kakkujen kuljetuksesta meinasi tulla ongelma, kun isolle kakulle oli vaikea keksiä tarpeeksi isoa kakkukupua.. Loppujen lopuksi kakkukuvun virkaa toimitti Clas Ohlsonilta ostamani muovinen, suljettava säilytyslaatikko. Se toimi oikein hyvin ison kakun suojana. Pienempi (halkaisijaltaan 24 cm) kakku taas mahtui tavallisen kakkukuvun alle. Juhlapaikka sijaitsi kaiken lisäksi vielä alakerroksessa, eikä hissiä ollut käytettävissä. meni siis aikamoiseksi taiteiluksi kuljettaa kakut kierreportaita pitkin alakertaan ja ihmistungoksen läpi Onneksi olin varautunut kuljetusvaurioihin ottamalla mukaan pursotinpussillisen kerma-tuorejuustovaahtoa sekä elintarvikeliimaa ja hammastikkuja. Niillä sain paikkailtua juhlapaikalla kuljetuksesta kärsineet pursotukset sekä Totoro -koristeen.