Tein äitienpäiväksi kakun lisäksi myös vaniljakreemitäytteisiä muffinseja, jotka kuorrutin kinuskikermavaahdolla ja kinuskiströsseleillä. Unohdin kuitenkin ottaa niistä kuvan. Nämä muffinsit on samalla tavalla tehty, vain koristelu eroaa vähän äitienpäivämuffinsien koristelusta.

Suklaamuffinsit:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

150g suklaata pieniksi rouhittuna

2 dl maitoa

2 kananmunaa

100g margariinia tai öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaarouhe, maito, munat ja margariini/öljy. Sekoita hyvin. Täytä muffinsivuoat lähes täyteen asti (parhaimman näköisiä muffinseja tulee, kun laittaa muffinsivuoat vielä muffinsipellin koloihin). Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Muffinsit ovat kypsiä, kun muffinsiin työnnettyyn cocktailtikkuun ei jää taikinaa.

Valmiisiin muffinseihin pursotin vielä vaniljakreemiä sisälle (vaniljakreemijauheesta tehtyä, myös vanhan ajan vaniljakastikejauheesta tehty kreemi käy hyvin). Muffinsien kuorrutus on kermavaahtoa, johon on sekoitettu vaahdoksi vatkattua kinuskia. Koristeet Lidlin strösseleitä.